banner
 
 
 

Rólunk

Zana Szilvia vagyok, Pusztazámoron élek párommal és border collie-jainkkal. Mindig is kutyamániás voltam, roppant mód érdekelnek a velük kapcsolatos információk. Az eltelt évek során rengeteget tanultam és tapasztaltam a viselkedésükről, kommunikációjukról és tanításukról. Elvégeztem a Népszigeti Kutyaiskola Általános Kinológiai- és Kiképzésvezetői I. és II., a Magyar Agility Szövetség Agility Kiképzésvezetői, a K99 vizsgarendszer Vizsgabiztosi tanfolyamait, továbbá OKJ-s kutyakozmetikusi szakképesítést is szereztem. A 2011/2012-es tanévben a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaságnál kutya-fizioterápiát tanultam. Jó néhányszor részt vettem az ELTE Etológia Tanszékének Kutyaviselkedés Szimpóziumain és a Népszigeti Kutyaiskola különböző szemináriumain. 2008-tól tagja vagyok az Angol Pásztorkutya Klubnak, 2012-től az Angol- és Ausztrál Pásztorkutya Klub Egyesületnek. Néhány évig az Őrmezői Kutyaiskola óvodájában, tanfolyamain és agility edzésein tevékenykedtem.

Történetünk 2007 nyarán kezdődött, amikor első border collie-nk, Flower of Old Hill Grog "Grog" hozzánk került. Sok mindent köszönhetünk neki, általa ismertük meg mélyebben, és szerettünk bele igazán ebbe a fajtába. Vele szereztünk tapasztalatot a kiállítási ringben és a különböző kutyás sportokban.
Grog nagyon hamar igazi társunkká vált, ismerjük egymás legapróbb rezdüléseit, különleges kapcsolat van köztünk. Mindig a közelünkben van és figyeli minden mozdulatunkat. Nem telik el egyetlen nap se anélkül, hogy ne bújna oda hozzánk, vagy ne feküdne az ölünkbe. Kimondottan jó természetű eb, emberekkel, a többi kutyával és más állatokkal egyaránt barátságos. Sikeres kiállítási karriert tudhat maga mögött, több ország championja, sokszoros fajtagyőztes és osztálygyőztes cím birtokosa. A különböző sportokban a mai napig lelkes partnerem, mindketten szeretjük a közös tréningeket és versenyeket. Részletes eredményei Grog saját oldalán megtalálhatóak. Utódai örökölték remek temperamentumát, kiállításokon és sportokban is sikeresek, ezért nagy vágyam volt, hogy egyik lánya idővel hozzánk kerüljön.
Ez 2012 nyarán vált valóra, amikor Németországból megérkezett Highland Breezes Diamond Rose "Zora". Nem okozott csalódást, egy élettel teli, csillogó szemű, vidám hölgy. Roppant kreatívan képes magára vonni a figyelmünket, sok-sok vidám percet okozva ezzel. Teljes elánnal veti magát mindenbe, legyen szó akár munkáról, akár játékról. Bármilyen sportba kezdtem eddig vele, nagyszerűen megállta a helyét. Szeretek vele dolgozni, mert nagy benne a megfelelni akarás, fáradhatatlan, könnyen motiválható, gyors és energikus. Kiállításokon hamar megszereztük a Hungária Junior Champion és Fiatal Club-Star címeket. Felnőttként három ország championja és Show Champion. Országos Terelőbajnok, emellett sikeres Terelő Munkavizsgát tett. Agility versenyeken kezdő kategóriában többször álltunk dobogóra, jelenleg A1-es versenyző. Részletes eredményei Zora saját oldalán megtalálhatóak.

Kutyáink családtagok, velünk élnek a házban. Barátságosak és jól szocializáltak, minden helyzethez könnyedén alkalmazkodnak, bárhová szívesen elvisszük őket magunkkal. Fontosnak tartjuk, hogy kiegyensúlyozott, sportos életet tudjunk biztosítani a számukra. A velük töltött időt igyekszünk minél tartalmasabbá és változatosabbá tenni. Sokféle sportot kipróbáltunk már, a legnagyobb szerelmünk az agility és a terelés lett, de kiemelt helyen vannak a K99 ágazatai, a treibball és a frizbi is. Hetente többször megyünk agility edzésekre, illetve rendszeresen terelőtréningekre, nyaranta terelőtáborokba járunk. Gyakran veszünk részt agility- és terelőversenyeken. Hazai és külföldi kutyakiállításokon egyaránt lehet velünk találkozni. Időnként vendégek vagyunk az ELTE Etológia Tanszékének kutyás tesztjein, továbbá Groggal részt veszünk az ELTE világszinten egyedülálló agykutatási projektjében is.

Kennel nevünket 2010 októberében regisztrálta be hivatalosan az FCI (Fédération Cynologique  Internationale).
Tenyészkutyáinkat az összes szűrhető genetikai betegségre megvizsgáltatjuk. Mindegyikőjük tenyészszemlés, rendelkeznek sikeres terelőösztön-próbával vagy terelő munkavizsgával, kiállítási- és sporteredményekkel egyaránt. A Kutyáink menüpont alatt bővebben lehet olvasni róluk.
A tenyésztés során arra törekszünk, hogy korrekt felépítésű, jó mozgású, egészséges, stabil idegrendszerű, továbbá olyan sokoldalúan használható show kutyák kerüljenek ki kennelünkből, akik a kiállítási ringen túl a különböző kutyás sportokban (agility, terelés, obedience, stb) is megállják a helyüket.
Egy alom megtervezésekor több szempontot mérlegelve igyekszünk a szukánkhoz leginkább passzoló párt megtalálni. A szülőknél a küllem mellett szem előtt tartjuk a karaktert, az egészségügyi szűrések meglétét, a kiállítási- és sporteredményeket és a munkakészséget. Alomtervünkről vagy aktuális almunkról a Kölykök oldalon mindig friss információk találhatóak.
A kennelünkből kikerülő kutyák gazdáival igyekszünk jó kapcsolatot ápolni, mindig örömmel állunk a rendelkezésükre, ha segítségre, tanácsra van szükségük. Az utódok fejlődését és a velük kapcsolatos történéseket a későbbiek során is figyelemmel kísérjük, és mindig boldogok vagyunk, ha találkozni is tudunk velük.

Amennyiben kennelünk felkeltette érdeklődését és szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, kérem, keressen elérhetőségeinken.

Szilvi és Grog

Ugrás a lap tetejére
lab
© Pálosi Gyula Viktor