banner
 
 
 

Hírek

2018.

04.29.

A TordasZoo Április Kupán vettünk részt Zorával. A2-ben 1 hibával a 4. helyen végeztünk (11-ből), az open agility DIS lett.
Bíró: Herendy Veronika

04.15.

Pyry (Diamond of Star at Sylvan Moonlight) újfent ügyeskedett. :) Sikeres obedience 1-es vizsgát tett Finnországban. 168 pontot ért el a 200-ból. Készült videó is a vizsgáról. Szívből gratulálunk Pyry és Kirsi!:)

04.14.

Dera (Deep River at Sylvan Moonlight) élete első agility versenyén vett részt Gyulán, a XXI. Medivid-Kupán. Jumpingban hibátlan futammal az 1. helyen végzett. Készült róluk videó.
Gratulálunk, csak így tovább! :)

04.14.

Zorával egy szlovák agility versenyre utaztunk. Igazán meseszerű környezetben rendezték meg a versenyt. Igényes és tiszta volt a lovarda, a homok azonban olyan mély és süppedős volt, hogy okozott némi nehézséget a pályabejárás és a verseny alatt egyaránt. :) Az első A2-ben 3. helyezettek lettünk (12-ből), a második A2-ben pedig kizáródtunk.
Bíró: Pavol Rohácek (SK)

03.31.

Zora 6 éves lett! Hihetetlen milyen gyorsan eltelt ez a 6 év, pedig mintha csak tegnap hoztuk volna haza...
Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk neki, és a tesóknak is. :)

03.30-31.

Grog lánya, Bella (Highland Breezes Diamond Nth Dark) Finnországban szombaton  Kitűnő 2, CQ és 4. Legszebb Szuka, vasárnap Kitűnő 2, CQ és 3. Legszebb Szuka lett.

03.18.

Pyry (Diamond of Star at Sylvan Moonlight) sikeres BH vizsgát tett Finnországban.
Nagy gratula nekik! :)

03.18.

Málna (Bee's Knees at Sylvan Moonlight) sikeresen levizsgázott a K99 Vizsgarendszer ügyességi ágazatának 3-as (Ü3) szintjén, 97 pontot ért el a 100-ból (kitűnő minősítés).
Szívből gratulálunk! :)

03.11.

Zorával a TordasZoo Tavaszváró Kupán vettünk részt. Mindkét futamunkba becsúszott 1-1 hiba, így A2-ben 3. helyezettek lettünk (10-ből), open agilityben pedig 6. helyen végeztünk (40-ből). Videók: A2 és open agility.
Bíró: Varga Attila

02.04.

A TordasZoo Téli Kupasorozat 4. fordulóján voltunk Zorával. Az A2-es futamban 2 hibával a 7. helyen (12-ből) végeztünk. Az open jumpingunk hibátlanul sikerült, mellyel 1. helyezettek lettünk (38-ból). Videók: open jumping és A2.
Bíró: Pirity Árpád

01.23.

Grog fia, Apacs (Future Hope Big Ben) hosszú szünet után újra agility edzésen járt. Nagyon jó formában van, egyáltalán nem látszik rajta a kihagyás. :) Készült róla egy videó.

01.20-21.

Kétnapos 2. Farsang Királya agility versenyen vettünk részt Zorával. Szombaton az első A2-es futamban a 10. (20-ból), a második A2-es futamban DIS, az open jumpingban pedig hibátlan futammal az 5. helyen (75 versenyző közül) végeztünk, mellyel bekerültünk a másnapi fináléba. :) Vasárnap az A2-ben 5. helyezettek (21-ből) lettünk, az open agilitynk pedig DIS lett. A fináléban 32 maxi között a 17. helyen végeztünk.
Bírók: Szilágyi Anita és Wolfgang Tieber (AT)
Néhány videó: szombati open jumping - 5. hely (hibátlan futam), vasárnapi A2 - 5. hely, open agility -DIS, és finálé - 17. hely.

01.19.

Az éves Angol és Ausztrál Pásztorkutya Klub Egyesület díjkiosztó vacsoráján voltam, ahol átvettem Zora 2017-es kiállítási eredményeiért járó Club-Star oklevelet és kupát, továbbá az International Champion címért járó gravírozott üveg plakettet.

01.14.

Épphogy kipihentük magunkat, egy újabb versenyre, a Kraft Zúzmara Kupára mentünk Zorával. Az első futamunk DIS-re sikeredett, a másodikra jobban összekaptuk magunkat és 1 palánkhibával 2. helyezettek lettünk (11-ből).
Bíró: Nagy Veronika

Pataki Natália képe

01.04-08.

Csütörtök reggel csapatilag útra keltünk a 700 km-re lévő németországi Riedenbe, ahol egy nagyszabású háromnapos nemzetközi agility verseny, a B.A.C.K. (Bavarian Agility Challenge Kreuth) került megrendezésre, összesen 800 nevezővel. A versenykörülmények, a szervezés, a hangulat mind-mind remek volt. Egy igen színvonalas, hatalmas és fűtött lovardában voltunk.
Kíváncsian vártam már az első külföldi versenyünket, hiszen szerettem volna egy erős nemzetközi mezőnyben is megmérettetni magunkat. A mi A2-es maxi kategóriánkban 64-en voltunk. Nehéz, ugyanakkor izgalmas pályákat raktak a bíróink.
Zorával öt futamunk volt a három nap alatt. A legjobban a vasárnapi jumping sikerült, ahol hibátlan futammal a 6. helyen végeztünk. A vasárnapi agilityben a 16., a szombati agilityben pedig a 24. helyre futottunk be, mindkettőbe csúsztak be hibák. Volt két DIS futamunk is, sajna elkapkodtam egy-egy helyen.
Zora teljesítményével abszolút elégedett vagyok, a sajátommal már kevésbé. :) :) Tapasztalatszerzés szempontjából rengeteget adott ez a verseny, fantasztikus élmény volt az egész út.
Bírók: Thomas Ebeling (DE), Szoboszlay Erika, Uschi Hornung (DE), Marcel Schlühr (DE), Sabrina Hauser (AT)

Videók:
vasárnapi A2 - 16. hely és jumping - 6. hely (hibátlan futam)
szombati A2 - 24. hely és jumping - DIS
pénteki A2 - DIS

 

Visszatekintés 2017-re:

Ahogy minden év januárjában, idén is összegzem az előző év emlékezetesebb eseményeit:

Ebben az évben is az aglityé volt a főszerep Zorával. Igazán sokat edzettünk, hónapokon keresztül újraépítettünk jó néhány dolgot. Az év második felétől pedig folytattuk a versenyezést, immár A2-ben. A dobogó mindhárom fokán többször álltunk, 2 x 1. helyen, 1 x 2. helyen, 2 X 3. helyen. Ezeken túl népes open mezőnyben 3-szor voltunk 5.-ek hibátlan futamokkal. Az Országos Bajnokságon egyéniben open jumpingban 1 apró hibával a 25. helyen végeztünk (91 versenyző közül). Csapat jumpingban 5.-ek (21-ből), az agility futamban pedig 17.-ek lettünk. A 4 fordulós Kraft-Monor Kupasorozatban a 11. helyen végeztünk 128 maxi versenyző közül.

Két kiállításon voltunk, egy szerbiai és egy magyarországi CACIB-on. Mindkettő remekül sikerült, Zora 2 x Kitűnő 1, 2 x CAC, 2 x CACIB és 1 x BOS lett. Ezekkel az eredményekkel Club-Star lett és teljesítette a Szerb Grand Champion, az International Champion (C.I.B.) és az International Show Champion (C.I.E.)címekhez szükséges feltételeket is.

Groggal négy agility versenyen voltunk az év során, szép eredményeket sikerült elérnünk, több hibátlan futamunk is volt, 1 x 1. helyezettek, 2 x 2. helyezettek lettünk veterán kategóriában.

Grog lányai:

Fleur (Open Heart z Černobílých) 2. helyezett lett élete első frizbi versenyén.
Sikeresen teljesítette az első 2-es szintű Dog dancing - MD2 vizsgáját.
A Crazy Flyball Kupán 2. helyezett lett divízió 3-ban.

Izi (Over the Rainbow-IZ z Černobílých) kiállításon 2 x Kitűnő 2, Res. CAC, Kitűnő 3 és 3. Legszebb színes szuka lett.

Sylvan Moonlight utódok:

Szilva (Blizzak Oth Road at Sylvan Moonlight) kitűnő minősítéssel sikeres kezdő obedience vizsgát tett.
Elkezdte kiállítási karrierjét, élete első kiállításán, a FeHoVa Winter Dog Show-n Kitűnő 1 és CAC címeket szerezett. A debreceni CACIB-on Kitűnő 1CAC és CACIB címeket kapott. A salgótarjáni CAC kiállításon pedig Kitűnő 1 és CAC lett.

Mac (Boogie Dancer at Sylvan Moonlight) finnországi CAC kiállításon szuper szerepléssel Kitűnő 1CACCQ és 2. Legszebb Kan lett.
Első agility versenyén (nem hivatalos) hibátlan futammal az 5. helyen végzett.

Odi (Dainty Rogue at Sylvan Moonlight) sikeresen teljesítette a Terelő-képességvizsgát.

Enzo (Dainty Rogue at Sylvan Moonlight) 7,5 hónaposan két remek vizsgát tett. Az alapfokú engedelmes vizsgán (E1) jól megfelelt minősítést, az ügyességi 1-es (Ü1) vizsgán pedig 97 (100-ból) pontos kitűnő minősítést kapott.

Nagyon büszkék vagyok rájuk, és köszönjük a gazdáknak a sok-sok munkát a kutyáikkal!:)

 

2017.                  2016-2015.                  2014-2013.

2012 - 2011.                  2010 - 2009.                  2008 - 2007.

 
Ugrás a lap tetejére
lab
© Pálosi Gyula Viktor